stopp stopp stopp

Nej det blir inget inlägg. För jag e så jävla arg just nu. Så arg för att det finns människor som e så fruktansvärt egoistiska och sjuka i huvudet, och för att det går ut över andra människor som är så fina, så fina. Och så barnen. Nej hade jag inte vetat bättre, (vilket det inte är säkert att jag gör) så hade jag åkt dit och klippt till människan i fråga så dom hade fått gräva den.

Jupp

Hoppsan, blev visst inga bilder idag heller, e så jäkla trött nu så jag orkar fan inte hålla på med det. Så har jag så ont i benhinnorna också, men det har jag fått som straff, det vet jag. Jag hittade ju aldrig min andra jobbsko, skumt. Och jag har fan inte lust att köpa nya, för jag vet ju att om jag gör det så kommer jag ju snubbla på den andra jävla dojjan, så kommer jag ångra djupt att jag slängde ut pengar i onödan. Så då tog jag helt enkelt och snodde ett par tofflor på jobbet, japp jag stal dom, rakt av utan att skämmas. Ni ska se vårt omklädningsrum, där finns 2 högar med gamla tofflor. Och i den högen som stinker minst hittade jag ett par tofflor i min storlek, som jag förresten är rätt säker på är mina gamla, som jag hade lagt att ruttna i sko-komposten. Saken är den att dom är helt VÄRDELÖSA att gå i, så nu har jag ont som fan och får hasa fram på golvet. Straff.
Nu ska jag sova.

hinner liksom inte!!

Vet inte varför det ska va såååå segt att ladda upp bilder här?? Men men skriver ett snabbt inlägg, så blir det bilder från helgen imorgon istället.. mmm
I lördags var vi ju på kräftskiva på Vätö, skitkul var det!!! Pratade och skrattade mycket, och fick god mat! Tack för det!
Vi hade ju ungarna med oss, och det gick rätt bra, förutom att Zebbe fick nåt jäkla mupp-ryck och typ sprang runt och skrek och kastade grejer och va helt för mycket bara... men han lugnade sig sen som tur var :)
Och så var ju lilla pudel-Rocco där, men gud så söt!!! Ska lägga in bilder på när Fia fönar honom, så jäkla söt! Stella tyckte han såg ut som ett litet moln :)
Han e ju valp=busig plus att han har skapligt vassa tänder, så efter lite lek sa Zebbe : - Nej nu åker vi hem, för den där "kräfskivehunden" biter mig, hahaha han har så sköna kommentarer!

Stella har haft en kompis här och lekt både lördag och söndag, dom har haft jättekul ute i nya kojan! Fick både äta lunch och fika ute i kojan, oj oj oj då var dom riktigt stora tjejer :)
Skönt att jag körde hem i lördags för då var man pigg igår, så då fick gräsmatta och rabatter sig en omgång, fast det var ju egentligen Andreas som klippte gräset kom jag på..
Längs plattorna så hade ju gräsmattan börjat bre ut sig igen, så nu skar jag kanterna med kniv, och jävlar va proffsigt va? Snyggt blev det, riktigt snyggt.
Snickrade ihop stöd till min pion-häck, så nu ser det lite finare ut :) Hmmm vad gjorde vi mer... äh kommer inte ihåg nu.

Har jobbat idag. Fick sticka tidigare, för idag var det dags att fixa dom sista pappren till torpet, så nu är det vårat i varenda papper, guuuud vad vi är lyckligt lottade!
Ska ner dit nästa torsdag-lördag, längtar!!

Har varit på friskis-jumpa ikväll, kändes riktigt bra!! Gamla formen är inte så långt bort som jag trodde. Höstterminen börjar 6:e september så då blir det hårdträning igen! Finns lite nytt man vill prova, Yoga m.m, kul kul. En kompis har också köpt kort och har börjat träna, e så kul när man har nån att gå med, även om Andreas och jag har gått mycket tillsammans, så är det kul och gå med en tjejkompis också!
Go kväll!

jahaaaaa

Då har man jobbat sitt för denna veckan, skönt att börja med en lugn vecka, så nu blir det ledig helg :)
Kul och vara tillbaks på jobbet, vi har alltid så roligt, det är verkligen aldrig tråkigt eller jobbigt att gå dit! Förutom när klockan ringer 05:15 ;)

Har inte gjort så mycket i veckan, har fan inte hunnit med många knop här hemma, skönt att Andreas fortfarande är ledig, så är vi inte 2 trötta virriga föräldrar utan bara en. Jo förresten! Vi började bygga på en liten bod till gräsklipparen och lite redskap, det blir bra tror jag! Och Andreas har byggt värsting-kojan till barnen, huuuur fin som helst!! Med fönster, dörr med titthål och en liten disk där man kan leka affär :) Nu ska den bara städas, målas, och så ska den få lite möbler, barnen gillar den verkligen!! Kul!
Stella hjälper till med husbygget!

Idag då Fredag! Familjen hade varit och busat på lekrymden idag:) sen hämtade dom mig på jobbet, så åkte vi och hämtade nya bilen! :) Jättefin e den! Glänser och luktar gott också:)
När vi fixade den här bilen hade vi ju inte torpet att tänka på, men nu vi har insett att vi kommer behöva en stor, oöm bil med dragkrok, så Volvon kommer få stanna i alla fall.

Imorgon är vi bjudna på kräftskiva ute på Vätö hos några kompisar, det ska bli skoj! Barnen hänger också med och vi ska nog sova över där som det ser ut! Gott gott med kräftor:) Fan måste komma ihåg systemet imorrn och köpa några öl!
Hej hopp/ Libbe

det var den semestern det...

Sista dan idag, imorrn börjar man jobba igen. Känns både tråkigt och skönt. Tråkigt för att Andreas och barnen är hemma 2 veckor till, men skönt ändå att komma tillbaka till rutinerna. Cykla till jobbet, börja träna igen, ORDENTLIGT. Har typ tränat 2 ggr sen i maj, men nu är man taggad att sätta igång igen!! Och äta bättre igen, har blivit mycket godis och sånt, men samtidigt har det varit semester, då är det skönt att bara skita i allt, typ.
Sista semesterdagen blev en bra dag. Först körde vi loppisrunda, var runt på 4 olika och fyndade lite till torpet :)
Barnen hittade lite leksaker med :)

Sen fick jag ett ryck och grävde upp mina 2 STORA pioner som har växt på baksidan av huset, alltså ingen som har sett dom, nånsin typ. Delade på dom så det blev 8-10 mindre plantor. Sen var Andreas snäll och grävde en rabatt som jag planterade dom i, så förhoppningsvis kommer dom växa fint och bilda en liten pion-häck :) Bara hoppas dom överlevde denna flytt... Bilder kommer eventuellt senare.
Sen åkte jag ner och köpte lite pizza som vi värmde på, och under tiden klippte Andreas lite träd och buskar. Ska fortsätta i trädgården i morgon om vädret tillåter:)
Nu ska vi se hulken-filmen och äta choklad :) Men imorrn är det slut med det, pronto!

Ska bli kul och komma tillbaka till jobbet, träffa alla jobbarkompisarna, skratta järnet som vi brukar :)
Enda jobbiga är att jag inte hittar min ena arbetssko, vafan kan jag ha gjort av den ??? Varför har jag bara en liksom? Konstigt det där.

Har i alla fall haft en grymt skön sommar och semester!

Ja jag vet

När jag får tid nån dag ska jag lära mig hur man gör en sjysst design på bloggen, jag e fan kass på datorer när jag tänker på det.... Men nån dag lär det finnas tid över för det också. Men dom här blommorna var väl fina? :)

Åkte ner till torpet i onsdags, var framme på eftermiddagen, så då började vi ta tag i trädgården, där har inte blivit ordentligt rensat på ett par år så det behövs verkligen. Hade ju med oss handjagaren ner, men det var ju bara att glömma. Jag klippte typ 1/3 av gräsmattan innan jag hade lessnat, det hade ju regnat rejält så det var nog för blött för att använda den. Andreas fick meka istället. Och så kom vår snälla granne ner med deras gräsklippare som vi kunde låna, men då startade inte den heller... Tillslut i alla fall så hade vi en nyklippt och fin gräsmatta, och Andreas hade lagat 2 gräsklippare den dagen :)

På kvällen grillade vi korv i öppna spisen, smarr smarr. Hade potatissallad till denna gång, fy va gott det är!

Hela dagen igår var det kanonväder, och här är en kort sammanfattning av den dagen:
Klippte gräs, rensade rabatter, beskärde äppelträden, sågade en björk till kubbar, provade lokala pizzerian, provade lekparken, tittade på tågen, fikade, tömde bajstunnan, lekte med bilarna, högg ved, bar in vedförrådet, gjorde i ordning rabattkanterna, hämtade vatten, spelade krocket, klippte ner rosbuskar, satt framför brasan med ömmande fingrar. Somnade gott.



NEHE???!!!
Nu blev det nåt muppfel så det går inte att lägga in fler bilder! Får komma imorrn istället då...

Nu ska det ändå bli lite skönt att lägga sig i sin egen säng.

trädgård

Var till Andreas mormor och morfar idag, för att hämta gräsklippare, den var visst ny, men funkade inte på deras fina gräsmatta, gräset var för tjockt. Men på torpet kommer den nog funka finfint! Fick mera växter av henne som jag har planterat ut i trädgården, fiiint blir det, blir spännande och se till våren vad som klarar sig! Har även rensat lite och klippt gräsmattan, tog typ hela kvällen!

Hmmm funderar på om jag ska ta och köpa mig lite lösgodis...
Japp det får det bli!

helgen på torpet

Vi har varit sugna på att köpa nåt sommarställe ganska länge, just att ha något som det bara är att åka till, när man vill. Så satt vi och tittade på Hemnet, och så såg jag bilderna på detta söta lilla torp och jag blev kär direkt!! Vi åkte och tittade på det och ett annat torp, och det här kändes så rätt, allting bara stämde liksom. Och säljaren är en supertrevlig kvinna! Hon hade visst känt likadant, och hon blev jätteglad när vi hade lagt ett bud. Sen var det bara att vänta. Nån mer skulle komma på visning, men den personen kunde visst inte buda över oss. Och sen hade hon fått några fler mail, men hon struntade i dom för hon ville att vi skulle ha det!! Så det var nog meningen tror jag.

Lite pappersarbete kvar men vi får använda torpet redan nu, så i helgen åkte vi ner och sov 2 nätter. Bra också att kunna kolla igenom allt ordentligt, och så vitt vi kan se finns inga skador eller liknande, skönt! Det finns såklart en del att göra, men inget som känns jobbigt eller övermäktigt, vi slår våra kloka huven ihop så fixar vi det mesta :)

I fredags kväll när vi kom tände vi brasan och barnen fick grilla korv på pinnar, snacka om att det blev succe!

Säljaren har lämnat en hel del möbler, sängar, m.m så vi behöver inte springa och köpa allt sånt på en gång. Hade ingen bra bild på vinden, men där uppe är ganska stort, och där sov vi allihopa. Tillsammans med familjen råtta. Men bra sov man i alla fall.

På lördagen försökte vi gå igenom allt, Andreas mätte alla vinklar och vrår, så man vet när man sitter här hemma och planerar. På vinden har dom satt upp masonitskivor nån gång på 70-talet för att isolera, och på nån skiva fanns det mörka fläckar som vi ville kolla upp, så det inte var ruttet. Så Andreas slet ner en skiva och ner rasar ett ton råttskit (!) fy fan. Den mörka fläcken var alltså spåren av ett megastort råttbo! Tror aldrig man har blivit så glad av så mycket bajs! Alltså, ingen skada, bara ett råttbo, som nu är rivet. Det innehöll dessutom en pytteliten råttbebis som vi efter mycket gråt från Stella fick släppa ut på tomten. Så ett av projekten blir att tömma vinden och slita ut allt, ner till bjälklaget, så får man börja från början liksom. Ska bli spännande och se vad som gömmer sig bakom alla skivor...

Här ser man lite av vinden, och uppe till vänster ser man ett ställe där vi tagit bort skivan.

Hittade en till bild, här finns en hel del att göra, men mycket potential!

Huset har en tillbyggnad, vet inte från när.. Den innehåller hallen och ett litet sovrum. Båda rummet är fullt användbara men behöver färdigställas med golv, spackel, färg/tapet och lister m.m. Det här är tänkt att bli gästrum. Men att vi ska sova här när vi är där vintertid, vinden är ju oisolerad än så länge.

Köket har allt man behöver, liten spis med ugn, kyl&frys och en fin gammal vedspis, men här behövs också lite kärlek :)

De gamla grindarna ska bytas ut och staket ska byggas.

Andreas mormor hade gamla handjagare som skulle slängas, som dom kunde vi ta ner dit. Gräsklipparen som fanns där fick vi inte igång. Ska ner dit igen och börja rensa lite i trädgården innan allt vissnar ner. Måste rita upp nån karta över alla växter, så man inte kör över nåt när våren kommer sen.

Sen måste vi hugga ner lite björkar så vi får ved, det ska visst torka ett par år, så det lär väl behövas göras ganska snart..
Hmmm nåt mer som ska göras.. aaaa en massa, man vill göra allt på en gång nu!!! Men skynda långsamt.

Ödletorpet



Det här är världens finaste lilla torp, VÅRAT torp.

Mer bilder och snack om våran första helg där kommer imorrn. Nu ska vi kolla på en film jag hyrt och rosta mackor.

.....

Har varit till Andreas mormor och morfar och fikat idag, jättemysigt! Andreas morbror var också där med Andreas minsta kusin, som är lika gammal som Stella. Och så var en annan liten tjejkusin till Andreas där, hon var lekledare och tog hand om alla barnen :) dom hade jättekul!!!
Fick lite plantor av hans snälla mormor som jag har planterat, och då insåg vi att trädgården behövde lite kärlek, så vi har varit ute och jobbat se klockan 15 typ, riktigt skönt, och sååå fint det blir när man anstränger sig lite!

Nu är vi trötta hela familjen, ska lägga barnen nu och sen är det Morden i Midsomer, favorit sommar-serien!

Har ringt lite telefonsamtal och fixat med lite papper också ;)

måndag

Regnigt idag! Känns lite som att den riktiga sommaren är över? Fast jag har 2 veckors semester kvar, och Andreas har en hel månad kvar!! Sköööönt!
Ska ta och baka lite idag tror jag, behöver fylla på i förråden, så blev jag så sugen på paj, så får se om vi gör det me:)
Annars går vi och väntar på telesamtal, mycket nytt och spännande som ska redas upp denna vecka föhoppningsvis, men jag säger inge mer nu ;)

Andreas kör ner Stella till en kompis nu så dom skulle leka, så kanske dom kommer hit en stund sen också. Zebbe e lite seg idag, så vi ska nog ligga på soffan ett tag nu!

Vet inte om jag skrev det, men vi var på 50-årskalas i Lördags, jättetrevligt var det, och med massa god mat och dricka! Och roliga lekar!! Kul att träffa släkt som man inte ser så ofta. Barnen sov hos farfar, det hade dom sett fram emot såklart!

bilder från veckan

Bus på Lekrymden i Norrtälje. Mysig middag i Peters torp och grill under paraply med systrarna Mattsson :)

Massa bilder från Furuvik :)

Älvkarlebyfallen och Laxön.

Bus på Jungle City och i regnet :)

Dragon Gate.


RSS 2.0