Shopping

Jahapp då var allt fixat inför kvällens bravader. Svea och Britta som ni kanske sett förut ska gå Vårruset tillsammans med en vänninna. Dagens outfit är fixat, in i minsta detalj, och det kommer bli riktigt skoj!!
Bilder kommer antagligen imorgon..
Nu ber vi bara att vädergudarna är med oss, så vi i alla fall slipper regnet, och det verkar bra än så länge!

Lite mera torpbilder

Klosterkällare som dom höll på att restaurera.

Grav från 1700-talet

Här ska det bli pannkakor och vispgrädde :)


Hejdå Volvon:(

Torpblommor blir man glad av :)


hemma igen!

Det blev 9 dagar i torpet, med en salig blandning av allt möjligt!
Får korta ner en del om jag ska få med allt:)
Vi renoverade klart i farstun, med golv, lister och en hel del annat fix. Det blev verkligen riktigt bra, vi e skitnöjda båda två!
Andreas fixade golv och alla lister, sen fick vi såga lite i dörrarna för att dom skulle gå att öppna :) Inget är ju direkt rakt därnere..
Sen fixade jag bänkskivan, betsade och oljade den, och sågade ut för diskho, blev skitfint! Sen dit med rör, och en tunna för slaskvatten, sååå mycket smidigare att diska och sånt nu!
Sen det roliga, småduttandet:) korgar, flaskor, handdukar, upp med tyg och sånt.. Hittade en gammal stege vid en ödelada som passade fint!


Före och efter:




Fint va?

Sen har vi hållt på i trädgården, röjt bort sly och ris och skit som fått växa fritt...
Andreas har fixat en fin liten stengång, och jag har grejat med rabatter och sådär. Sen det vanliga med vedhuggning och sånt.


Hann med lite utflykter också, finns så jäkla mycket runt omkring att se och göra, och det är så lugnt och fint överallt!
Blev lite kär i Mariestad, ligger 20 min från torpet, en riktig pärla vid Vänern!!
Sen finns det ju mängder med fina gamla brukshus, kyrkor och annat, om man nu e intresserad av sånt:)
Tranor som häckar på åkern utanför.


Slottet i Porla brunn, här finns en källa med hälsobringande krafter(sägs det), med historia som går ända bak till munkarna på 1600-talet. Riktigt smultronställe med vackra hus och byggnader.
Här kunde man lägga in sig själv för att "dricka brunn" i ett par veckor, det var tydligen särskilt bra för olika nervsjukdomar..

Bilder från vackra Mariestad!

Sen ska jag kort berätta om den dyraste utflykten...
Vi skulle åka på en liten tur och titta på några mindre byar, och ta en glass nånstans tänkte vi, så vi körde efter en turistkarta vi hade fått, men efter ett tag kändes det lite fel.. Vi kom liksom ut på en liten grusväg som ledde till ingenstans. Den var helt nyskrapad, och ingen hade åkt där före oss, så kom vi ikapp skrapbilen, men vi körde om och fortsatte...
Efter en bit med slingrig helt öde grusväg, så ligger det en sten på vägen PANG! Nej vafan!!!!
Andreas: Måste du börja skrika direkt??
Andreas: Jahapp nu lyser oljelampan, helvete.
Jag: Neeeeej hur fan ska vi nu komma hem, e vi fast här föralltid? Det finns ju förfan inga hus här ens!
Vi rullar en bit ner till en herrgård, som visar sig vara där vi hade tänkt stanna ändå, så det var ju bra...
All olja rinner ut, stort hål i tråget.
Och där står vi, mitt i ingenstans. Känner ingen, vet fan knappt var vi är, och så 2 små barn med sig.
Panik.
Nåja, vi samlar oss i alla fall, frågar runt bland konstigt folk på herrgården, men ingen vet direkt nånting. Sen ringa, ringa och ringa. Runt och fixa allt, tänk till lite nu för fan!
Vad säger dom på reklamen nu igen? "118800 superbillig nummerupplysning" juste, ringer dit. Fixar taxi, fixar hyrbil. Bara att snällt vänta. Herrgården stänger, det börjar regna.
SEN vänder det.
Taxi chauffören kommer, och det visar sig vara världens bästa!
Han berättar gamla skrönor och historier om " Bildsköne Bengtsson" och " TatuerarJack" som härjade i Tivedsskogarna. Vi får massa tips om sevärdheter runt omkring, och när vi närmar oss Mariestad stänger han av taxametern, och vi får åka på guidad tur genom stan. Sånt är man inte med om så ofta.
Han berättade om sin värsta dag, och det fick oss att tänka, fan det här löste sig ju rätt bra ändå, trots allt.
In på statoil och hämta hyrbil, en gubbil, men skön å köra.

Ringa igen, försäkringsbolaget, bärgning. Usch det känns dyrt.
Men det visar sig att det går på försäkringen, både bärgning och lagning. Bara självrisken. Skönt, lite flyt igen:)
Fast vi inser ganska snart att vi inte kommer få bilen lagad innan det är dags att åka hem, enklaste och billigaste lösningen blev att åka hyrbilen upp till Rimbo, hämta Renaulten, och sen åka ner med båda bilarna för att kunna lämna hyrbilen, och åka hem i egen bil. Sagt och gjort.
Barnen är som ljus. Dom märker nog att vi är stressade.
Nu står Volvon i Mariestad på verkstaden.
Och ingen glass blev det heller.
Jävla Sätra Herrgård, jag förbannar dig!

I slutet på veckan fick några sköna dagar med sol, glass och bara lugn och ro, det var skönt!
Sen på lördagen vaknar Stella prickig, vattkopporna har kommit. Det var väntat, det gick på dagis innan vi åkte.
Så då packade vi ihop och åkte hem en dag tidigare, skönare att va hemma när man e sjuk.
Nu ser båda två ut som små prickiga korvar, men är pigga så det verkar ganska lindrigt ändå.

När vi kommer hem så har skogsmaskinerna varit här. Ingen skog finns här mer, bara ett kalhygge. Det är ju inte på något sätt våran skog, och markägaren har ju rätt att göra vad han vill såklart, men det känns ändå inte bra. Det känns naket och fel på nåt sätt. Men man vänjer sig kanske.
Sambon tycker det är ganska bra att vi får in mer ljus och att det kommer blåsa mer. Det har han nog rätt i, men skogen finns inte mer, och Lövsättras föregångare vänder sig i graven, det är ett som är säkert.
Men men, skit i det, och ta nya tag.

Katten e tjock så snart får vi kattungar, och det är rätt skönt att vara hemma ändå!

:-)

Jobbade till fyra idag, cyklade till jobbet, var riktigt varmt redan i morse!
Sen hem och käkade middag, sen åkte vi ner till A:s pappa med en bukett blommor som tack för att han vaktat katter och hus när vi varit borta, köpte med oss glass och fikade lite, trevligt trevligt!

Åkte också förbi granngården för att köpa vedsäckar, fick då med mig 2 norskspireor hem som jag hade tänkt köpa, och det var så bra pris så jag slog till:) Nu är dom i jorden och det blev jättefint! Ska fota imorrn om jag hinner.
Flyttade en luktpion häromdagen, så blev jag rädd att jag haft ihjäl den för den har bara hängt sen dess, men idag när jag kom hem hade den börjat resa sig igen! Hoppas hoppas den klarar sig...

Imorgon är en stor dag för Stella, alla 5-6 åringar ska nämligen sova över på dagis! Dom stannar och äter middag där, och sen busar dom och sover sen där med fröknarna, låter supermysigt ju!!
Hoppas hon inte får allt för mycket hemlängtan bara...
Imorgon ska Zebbe också tillbaka till dagis efter att ha varit hemma i 2 dagar efter operationen, då ska han visa "sina grabbar" armbandet med sitt namn han fick där :)
Sista jobbdagen imorrn, sen bär det av mot torpet igen!


Grannen hade en del småträd som låg som han inte ville ha, så vi fick ta det till ved om vi ville, och det går ju åt! Så A har kapat ved hela dagen och lagt i säckar, så nu är hela (nästan) bagageluckan full med ved.
Blir till att börja kapa björkar där nere snart.

trädgård

Håller på mycket i trädgården nu, delar plantor, flyttar runt, gräver och har mig, det är ju så kul, skulle kunna hålla på hela dagarna!
Har köpt lite nya perenner också som jag planterat idag, finns så sjukt mycket jag vill ha!
Nästa att inhandlas blir rhododendron-buskar, har inte riktigt bestämt var jag ska ha dom ännu bara..
Och så vill jag ha någon sorts lilja, nån som doftar mycket! Och rosbuskar, och de och de och de........ :)


Gjorde lite fint vid soluret:) Ska plantera lite mer blommor där sen.

Ozzy fångar monster-råttor...

Det var det

Nu vet man med säkerhet hur ångest stavas. Trodde det vara vad man hade när man själv skulle göra nåt jobbigt, men när det gäller ens barn, där har du det, där kan vi snacka ångest!
Zebbe opererades för ljumskbråck igår, allting gick hur bra som helst, Andreas, klippan, var med honom in. Att sitta här hemma och vänta och veta att ens barn ligger nedsövd var inte kul, men jag hade nog inte fixat att vara med därinne tror jag, tur att jag har världens bästa sambo!

Ångesten och rädslan för att det ska hända ens barn något blir väldigt tydlig, och man får sig en tankeställare, jag är väldigt tacksam för min fina familj.

Nu är jag vaken, kan vi åka till leksaksaffären nu?

Han hade varit så himla duktig därinne, mest skrattat och tyckt allt var roligt hela tiden :) Dom kallade honom tydligen för den skrattande pojken!
Vi hade lovat att han skulle få åka till leksaksaffären om han var duktig, så A och han åkte till kungens kurva och handlade leksaker, MASSA leksaker :)
Men det var han värd, lilla gubben.
När dom kom hem var han precis som vanligt, känns lite konstigt faktiskt. Men så skönt.

YES!! Jag e bäst!

Lördagsmys!

Solen skiner och det e SOMMAR ute!!!
Så jävla härligt ju!
Jobbar imorrn med men sen är det min lätta jobbvecka, och på fredag åker vi till torpet igen, så hoppas värmen och solen kommer fortsätta!

Har däremot lite ont i magen för Zebbe som ska opereras för ljumskbråck på måndag, usch känns inge kul.. Men det ska väl gå bra. Bra att få det gjort kanske. Andreas får åka med honom in, man får tydligen bara vara en förälder med, men jag åker nog in ändå tror jag, ska till tandläkaren först på morgonen. Det beror ju på hur fort allt går också förstås, vi får se hur det blir...

Barnen och jag har haft lördagsmys med hyrfilm och massa godis, så ska försöka trötta ut dom nu så dom somnar sött :)

torsdagen

Har varit en rätt grå trist dag idag, cyklade till jobbet och fick ha både mössa och vantar imorse, burr!
Nu på kvällen har det ju bättrat sig och nu skiner solen igen ju!

Innan middagen ville Stella cykla en sväng till kossorna som har blivit utsläppta i sin sommarhage, Zebbe ville också följa med, men han fick åka med mig, hans ben e fortfarande lite för små för att orka hela vägen.
Det var fullt av kvigor vid spången så vi kunde gå ut på den och både mata och klappa på dom! Annars brukar de vara rätt ointresserade, men nu kom nästan alla fram och nosade och lät sig klappas, jättekul tyckte barnen såklart!!

Sambon fixade bruna bönor till middag, och sen åkte jag till brorsan för att fika och prata lite skit och lite allvar.
Han hade lite papper som bjöd på en del oväntade överraskningar, tål att tänkas på, både en och två gånger.

Sambon tvättar pengar :)

...

Det blev en ganska sen sväng till badhuset, men skoj va det! Dom blir modigare för varje gång, idag övade vi att doppa huvudet, dom fick plocka upp ringar från botten, Zebbe va riktigt säker på det, det tyckte dom va kul!
Vi va inte hemma förrän vid 18.30, handlade lite innan med. Dom hittade en tidning som va full med idolplanscher, på bl.a Eric Saade, så den var vi ju tvungna att köpa :) Stella klippte ut alla bilder som fanns på honom, och klistrade upp bredvid dom andra vid sin säng (snart är hela väggen täckt)

Har kollat arga snickaren och mumsat nybakat bröd nu:) gott gott
Här kommer lite fler bilder från Hova:

Härlig strand vid sjön Skagern, nu var vattnet iskallt, men i sommar ser vi fram emot mycket bad här!

Mycket fina gamla hus kring torget i Hova, i det gröna växte Stickan Andersson upp, nu är det blomsteraffär.

Solen går ner över sjön Skagern.
Snart åker vi ner igen!!

Torpare där!

Hej!!
Var länge sen nu, jag vet.. Känns som att man inte har tid, eller kanske lust, men nu ska jag ge det ett ärligt försök igen:)
Har varit en helt underbar vår hittills, så varmt och skönt!! Jobbat en hel del i trädgården, blir så fint när man får ordning efter vintern, den bästa tiden är nu!!! Nästan bättre än sommar faktiskt.
Vi har nyligen kommit hem efter en vecka i torpet, där det har slitits och arbetats oj oj oj :)
Men vi hade kanonväder hela veckan så en hel del sol och njuuuuta vart det också! En och annan öl slank ner...
Börjar komma bra i ordning där nu, känns mer och mer som vårat.

Slitigt i gammal vildvuxen torpträdgård.

Lite före och efter..
Ska mura en rundel med tegelsten vi har norpat i en närliggande lada, tror den blir bra där vid björken.

I sommar är det tänkt att A ska bygga nytt staket ut mot vägen, det kommer bli fint, kommer se mycket mer ordnat ut. Mycket planer finns det, och det blir bara fler varje gång man är där!

Besök av sotarn:)

De gamla fula spånskivorna ska rivas bort, och fram med det fina timret. På en av skivorna har nån skrivit:
Meddelande!
1+3= Bra
2+4 för små
För svårt att såga
Mät om!
Det här gjordes på mitten av 70-talet, helt otroligt att ingen har brytt sig om att göra det bättre..
Det är ju ett rätt stort jobb, så vi får se när det kan bli av. Taket behöver också göras om, men förhoppningsvis kan vi vänta ett par år.

Projektet just nu är att färdigställa farstun, som också stått orörd i herrans massa år.

Spackla, slipa, måla. Barnen fick hjälpa till och måla alla lister i en fin gråblå nyans. Lite detaljer fick bli svarta, och väggarna i antikvitt, nyansen hette Älva:) Det mesta e klart, men golv ska läggas, och så ska det bli disk och tvätt och klädförvaring är det tänkt.
Här är en smytitt:)
Tycker dom slitna dörrarna blir en fin kontrast.

Det var lite av det vi hann med, kommer fler bilder sen!
Idag är min enda lediga dag denna vecka, så det fick bli lite pyssel här hemma. Barnen fick hjälpa mig att baka syltgrottor, mums. Men om en stund ska vi åka ner och bada i badhuset tänkte vi, passar bra när det är så ruggigt ute.
Ska baka lite bröd ikväll tänkte jag. Blir nog tekakor och grova limpor.
Skriver sen igen och lägger in mer bilder om jag hinner..

RSS 2.0