kräfta med ömma händer

Idag har vi lagt plattor, heeela dagen. Men nu är vi nästan helt klara, och fint blir det!!! Jag har bränt mig i solen, det har ju varit kanonväder nästan hela dagen, förutom här runt 17-tiden, då det började regna och HAGLA, haglet var stort som snöbollar och gjorde ont när man fick det på sig, så då gav vi upp för dagen. Sen blev det tacos här på kvällen eftersom det är mors dag:) Jag fick ett fint kort av Stella som hon hade gjort, och så skulle hon göra ett armband, men det var inte riktigt färdigt. Jag åkte upp till graven och gjorde fint med blommor som jag plockat i trädgården. Det är fint att ha en plats att gå till, men det är alltid sorgligt också, det kommer det alltid att vara. Det är snart 13 år sen min mamma dog, men det känns fortfarande som igår.

regniga lördag

Shit vad det har varit tråkväder idag, man blir ju så trött av sånt här regn och rusk! Vi har ändå lyckats få bort alla plattor och grävt lite, så nu är det bara läggningen av de "nya" plattorna kvar, vi fick dom av några kompisar:) Vet inte om vi kan det här, men vi får slå våra kloka huvuden ihop så brukar det lösa sig. Men det gör vi imorgon, då ska det bli bra väder igen!
Idag tog vi av stödhjulen på Stellas cykel, och hon grejade det nästan direkt!! Så nu kan ungen cykla :)
Usch vad stor hon e nu...

Bakade limpor idag också, dom blev goda:)
Jag antar att vi ska kolla på Eurovision ikväll, jag har köpt ostbågar och lösgodis, Andreas vet inte det... Men han kan behöva lite sånt när han e bakis:) Fast det var inte så farligt. Bakissjukan alltså.

Fick kläder jag hade beställt till ungarna, såhär cool e Zebbe nuförtiden!

torsdag

Idag har vi möte på jobbet, så jag jobbar bara mellan 12-16 så det är skönt! Sen ska vi hämta Andreas på jobbet så ska vi åka och storhandla i Norrtälje. Ska köpa sand och sånt som behövs till plattorna också, och cykelhjälmar till barnen. Köpte hjälm till Stella igår men den va för liten:( Så lär det väl bli att äta ute nånstans i Norrtälje, hoppas på fint väder då:)


Skön dag

Har varit ute och jobbat i trädgårn idag, det är så skönt när man känner att man har tagit i och slitit ordentligt :) Klippte gräs och röjde bort lite ogräs, som man får göra varenda dag nu ett par månader, men det blir ju fint om man bara orkar hålla efter... Tog bort en gammal buske, typ liggande enbuske? Alltså det är ingen buske som står upp utan den ligger ner över marken, ja ni fattar. Skulle såga av roten, men det gick fan inte, så jag fick stå och hugga som en galning med yxan, undrar om grannen såg mig...Det bjuder jag på.  Där den hade legat blev det liksom ett fult jordigt märke, så jag tänkte här passar det ju att lägga lite plattor, så vi tog fram spadar och började gräva, ungarna och jag. Vi ska ju byta våra plattor i helgen, så vi ska ju ändå ta bort dom gamla, tog 6 st och kånkade dit, blev helt okej faktiskt :) Spontana ideer blir alltid bäst, vad det än gäller tror jag.
Zebbe ville hjälpa till att "trädgårdsmästra"  :)

Killerpose!

Jag och barnen var på coop och handlade lite till middagen, så fick dom syn på foppatofflor i olika glada färger, med ögon på och som blinkar i hälen, ojojoj jag kunde inte säga nej, dom kosta 50 spänn styck så det var ju heeelt okej! :)
När vi åkte från affären så höll dom på att sätta upp reklamskyltar för cirkusen nästa vecka, coh Stella blev helt tokig, hon ääälskar cirkus! Mamma, mamma cirkusen kommer till stan! :) Så dit ska vi nästa vecka, det blir första gången för Zebbe, och han är väldigt förväntansfull, pratade om clownerna och elefanterna hela kvällen!

Vi hade bagarkväll här hemma idag, Andreas bakade mumsiga blåbärsmuffins och jag har bakat frukostfrallor. Han gjorde även en kaka av muffinssmeten med hallon i men den stod lite för kort tid i ugnen så den blev lite rinnig... Men jag ska säga att det var fan det godaste jag ätit (nästan) så vi svullade lite med en varsin gaffel:)
Får ta och göra hallonmuffins med den smeten imorgon tror jag, om vi hinner.
Nu är det sängen, jobb imorgon:)

igår

...bakade jag frallor när barnen hade somnat, Andreas jobbade kväll så jag hade inget och göra. Dom blev GUDOMLIGT goda kan jag säga utan att överdriva ett endaste dugg. Ska baka mer och frysa in. Idag när jag kom hem hade det bakats muffins här hemma, jättegoda va dom!! :)

Nu ska vi ner och hyra film och köpa godis och ha myyyskväll:)

Jobbar helg

Måste hinna med och uppdatera lite, haft fullt upp:)
Skönt att vara frisk nu så man kan komma igång och träna, sprang/gick 5 km i onsdags, gick på medelpass i torsdags, och nu har jag cyklat till och från jobbet fre-lör, skönt! Fast jag får se om det blir nån mer jympa för mig i sommar, inte om det ska vara så här varmt i alla fall, måste fan va nåt fel på luftkonditioneringen nere på friskis, för det var som att jympa i en bastu typ!! Svetten bara rann och jag fick värsta huvudvärken, inte så kul. Sen känns det som man inte har lika mycket tid nu när det är vår. Mycket jobb i trädgården blir det, och det är ju roligare "träning" än att gå in i ett svettigt gym med massa andra svettisar som i panik försöker komma i form till badsäsongen. Sorry guys, too late:)

Var hos en kompis som har skaffat en kanin, "belgisk jätte" heter rasen, och dom kan väga uppemot 12 kilo, BIG. Stella blev ju kär i den såklart, och den va riktigt häftig, helt orädd och kom så fort man ropade:)
Vill ha en till liten kattunge, men man vet ju hur det blir, inte kul att hitta dom vid vägkanten:( Konstigt att vår gammelkatt klarat sig så länge, fast det är klart, han är ju Sveriges fegaste katt.

Har beställt sommarkläder till barnen, behövs! Man var inte beredd på att sommaren skulle komma så fort!
Köpte 18 plagg för dryga 1000:- Är inte det bra shoppat så säg:)
Älskar H&M! Jag kan inte fatta varför man vill lägga tusentals kronor på märkeskläder, helt galet. Okej om man som vuxen tycker det känns viktigt att visa att man har råd att köpa dyra märken, men att klä sina barn i dyra märkeskläder som inte är köttfärssåsvänliga alls kan jag bara inte fatta!? Barn är barn och det är ju så skönt att dom inte bryr sig, är det rätt att vi "tvingar" in dom i köphysterin då??
Det är väldigt sällan jag köper nya kläder till barnen, det mesta ärver dom av supersnälla släktingar, och jag handlar för det mesta begagnat, jag tycker det är bra. Det gäller även kläder till mig själv faktiskt. Skulle ALDRIG betala 1000 kr för ett par byxor, ETT par!!! Kan inte fatta varför allting ska kosta så mycket för att det på nåt sätt ska räknas? Man ska ha nyaste, dyraste bilen, flotta märkeskläder, 3 veckor i Thailand, och playstation och xbox och fan va allt skit heter, till varje unge helst! Och alla barnen måste ha varsitt rum, varsin TV, och varsin dvd-spelare också. Då blir alla lyckliga, eller?

tisdag

Nu har man jobbat och ska vara ledig i två dagar, det är skönt, fast väldigt skönt att vara tillbaka och jobba igen också:) Har bakat tekakor nu på kvällen, dom blev goda, hoppas barnen tycker om dom!
Vet inte vad vi ska göra imorgon, hoppas det är mulet, låter konstigt kanske, men jag kan inte vara i solen när jag äter penicillinet, får som en allergisk reaktion och det tokkliar, typiskt nu när ryssvärmen är här:(
Ska nog prova på hur det känns att jogga lite imorgon, se hur mycket man har tappat nu när man varit sjuk så länge, inte allt för mycket hoppas jag. Det är synd att man tappar så fort, det man tränat upp under månader liksom.
Men på´t igen ba!

skön helg

Har det varit, va och fikade med Fia idag medans ungarna var på kalas, alltid lika trevligt:)
Sen åkte vi hem och var ute på tomten och påtade och kläckte en jäkla massa bra ideer, vi är ett sånt bra team Andreas och jag, och jag är tacksam för att jag har världens bästa sambo!
Kommer bli kul att fixa här i trädgården i sommar:) Och skönt att vi fick bort byggställningen som vi pratat om så länge, tack bror och Sara, hon är för övrigt ingen mes som jag, jag hade fan inte gått upp på den där ställningen, cred till henne för det!
Andreas åkte ner och hämtade pizza som Stella bestämt att vi skulle äta på en filt på den nyklippta gräsmattan, kan det bli mycket bättre än såhär? Livskvalitet heter det.

En bra deal:)

Vi har gjort en bra deal:) Vi har tröttnat på att laga våran 10år gamla volvo varenda år för flera tusen, plus att den drar en massa soppa! Helt onödigt att ha en så stor bil nu när vi sällan har barnvagn med oss. Så såg vi ett erbjudande om att leasa en bil, allt ingår, perfekt tänkte vi, inga obehagliga överraskningar och dyra klumpsummor, så skönt! En fast månadskostnad där allt ingår, ny bil, service, försäkring, skattefri. Bara att tanka och köra. Och efter 3 år lämnar vi tillbaka den, och hämtar ut en ny:) Och månadskostnaden blir ungefär densamma som nu, eftersom volvon är så jäkla dyr i drift, så det var en jäkla bra deal!
Såhär ser den ut, fast svart metallic. Den skulle komma i augusti:)

Tur att Andreas är så lugn i stressade situationer. Han skulle ut och provköra bilen, och det gick väl bra, men när han skulle lägga i backen så strulade den, så han lyckades slita loss hela skiten (!) kvar av växelspaken satt en jävla stålpinne som han körde runt med, panik. Hade jag varit med hade jag först skrikit och sen gått ur biljäveln, så det var väl tur att jag inte var det:) Han behöll i alla fall lugnet och lyckades meka ihop spaken igen, tur. Eller skicklighet?

Idag är det dags att klippa gräsmattan för första gången i år, det blir kul. Det är det alltid första gångerna, men i slutet av sommaren går man där och svär över den förbannade gräsmattan. Grus?

Barnen ska iväg på kalas och då ska jag fika med Fia under tiden, det ska bli skoj!

plåga?

Glömde lägga in den här, en ny favorit med skön sommarkänsla:)
http://www.youtube.com/watch?v=mSf5FxusgzE&feature=related

Bullar

Har kommit igång och bakat nu, det är riktigt kul när man har bra grejer hemma och sådär:)
Har bakat grahamsbullar och kanelbullar, riktigt gott!


Storebror och Sara kommer hit idag och fikar, dom åker ner till Skåne igen imorgon. Dom ska hjälpa oss ta ner byggställningen som har stått på baksidan X antal år;) Sen åker den upp igen på semestern, då är det dags att måla om huset!

Den här helgen är det kalas för barnen både lördag och söndag. Stella är på kalas nu, och imorgon ska dom gå båda två, det blir skoj:) Zebbe är nysnaggad och fin, en riktig sommarkille!

ÄNTLIGEN

Penicillin is the shit! Känner mig nästan helt frisk idag, guuud så skönt!!! Kan man börja leva igen nu då:) Och börja träna! Har typ inte tränat på 1 månad nu, så det ser jag fram emot, men man kanske ska ta det lite lugnt i början...
Idag ska vi iväg och handla presenter, för barnen ska på kalas både lördag och söndag!
Skriver mer sen!

Orka läsa?

Bara att inse, kroppen grejade inte det här, den behövde lite hjälp helt enkelt. Så jag fick snällt gå ner och sätta mig i kön till farbror doktorn. Jag hade målat upp värsta skräckscenariot i huvudet, om långa nålar rakt in i näsan och sånt där, Andreas hjälpte väl till lite där tror jag :/ Så jag tänkte jag ställer fan inte upp på nånting, INGENTING! Titta i halsen ville han göra, varför? Varför vill dom alltid titta i halsen, finns svaret på alla sjukdomar där eller?? Hej jag är här för att jag har trampat på en glasbit, jaha men vänta då så ska vi titta i halsen. Jaha. Så har dom en sån där pinne som ser ut som en nagelfil, och jag bara, hörrödu den där kan du ju lägga åt sidan för den ska vi inte använda!
Lyssna på lungor och sådär, inga konstigheter där.  Sen går han ut från undersökningsrummet och mumlar något som jag tycker låter som SLAMSUGNING!! Jag bara nepp, det blir inget av med det, jag tänker inte göra några konstiga undersökningar, punkt slut. Ja men det känns ju knappt. NEJ NEJ NEJ, jag gör det inte! Men det handlar ju om en liten droppe blod bara. Va? Vänta lite vad var det du sa att du skulle göra? SNABBSÄNKA, alltså ett litet stick i fingret. Jaha. Det hade ju sköterskan redan gjort innan, och det var ju en helt annan femma, så att säga.
Antibiotika blev det i alla fall, i en vecka, hoppas det blir bra nu!!

STRUL: Halva Rimbo skulle också träffa doktorn så jag satt där från 16.45 till 20.30, kul. Alla hostade, så nu blir jag väl sjuk igen.
Denna vårdcentral är som en jävla såpa, den förtjänar ett eget inlägg, men det orkar jag inte nu, nu ska jag sova.

Sinuit

Japp det är den korrekta benämningen på bihåleinflammation, som jag åker på varje gång jag är ordentligt förkyld.
Den här förkylningen har jag dragit på i 1½ vecka nu, och i fredags var jag tvungen att gå hem från jobbet, skulle ha jobbat kväll, men det gick bara inte. FAN. Förkylningen är sämre igen, och så bihåleinflammationen på det, kan inte ens tugga för det gör så jävla ont! Kanske borde gå till doktorn nästa vecka? Får se om det blir bättre, e ju inte så sugen på att äta penicillin som kanske inte ens hjälper...

Jobbhelg

Man är ju inte den roligaste nu... Jävla förkylning, kl. 21 e jag helt slut och måste stupa i säng typ, hoppas den ger sig snart, e så jävla less på att gå runt och snora heeela tiden!!
Ska jobba typ 12-21 i 3 dagar nu, hur ska man hinna bli frisk? Inte mycket att göra åt.
Ska åka med bussen snart, men hinner lägga in nån bild från Lommavistelsen:)

Fina Peter och Sara på valborg:)

Dags att tända brasan

Nej inte alls!!

Jag har inte lessnat på att blogga, men det har varit så mycket och sen har jag vart så risig så jag har liksom inte haft nån lust att blogga...
Men nu får jag ta mig i kragen tror jag!
Har varit dunder förkyld i en vecka nu, och det blir fan inte mycket bättre, så jävla less på skiten!!!! Ungarna har också varit sjuka men dom börjar pigga på sig nu, dom är mer härdade för såna här sjukor:)
När jag skulle flyga i torsdags kände jag att det här kommer sluta illa, inte bra och flyga med hela huvet fullt med snor liksom. Upp gick det bra men ner, herregud, trodde jag skulle dö!!! Kändes som att öronen skulle explodera, och hörseln försvann! Hörde bara små viskningar i planet och jag tänkte nu händer det, nu blir jag galen, psycho liksom! När vi hade landat lyckades jag klicka tillbaks lite hörsel på ena örat, men det andra var borta tills dagen efter. Herregud.

Husomhelst så var det jäkligt trevligt att få komma och hälsa på brorsan och Sara, det blev trevliga middagar och mycket prat och MYCKET skratt!! Dom bor jättemysigt i en gammal vindsvåning, och jag fick ett gästrum med egen ingång, där dom hade bäddat så fint och ställt in vårblommor, så gulligt!
Lomma är en väldigt fin liten by/stad precis vid havet, så sköna promenader blev det en del. Ska lägga upp lite bilder sen.

RSS 2.0