vardagar

Dom rullar på utan större drama. Ibland rusar dom förbi, ibland räknar man dom, sakta, sakta.

Idag blev det en sväng till badhuset med barnen, Stella har ju gått simskola med dagis och hon börjar bli säker i vattnet, nu använder hon bara simdyna och hon plaskar och leker som tusan:)
Man e bra slut efter 3 timmar med dom där i vattnet, men roligt är det!!

Igår skulle jag ta en promenad på banvallen här utanför, men jag tänkte pröva springa lite för att känna på det, det var riktigt länge sen jag sprang några längre sträckor. Kändes riktigt bra, kondisen behövs det jobbas mera på, men benen kändes grymt starka och pigga!
Jag hade egentligen tänkt lägga ner löpningen helt eftersom jag inte får till det riktigt, men nu har jag bytt taktik så får vi se hur det går, ska ge det ett försök i alla fall. Hade annars tänkt cykla så mycket som möjligt, man kan ju börja nu, det är fortfarande mycket snö kvar på banvallen, men det är ju bara en liten bit innan det blir bättre grusväg ner mot Rimbo. Letar efter en bättre cykel, och en cykelvagn till ungarna!!! Om det är någon som vill sälja, eller vet nån kanske??

På fredag ska barnen sova hos farfar, då ska vi på BIO och äta middag bara Andreas och jag, det händer fan inte ofta kan jag säga. Ska bli mysigt!!

Bra känsla:)

Har varit iväg till Norrtälje och Spinnat ihop pengar till barncancerfonden, känns jäkligt bra, 2 timmar svettig träning, och för en bra sak också!!
Det gör vi om nästa år!!!

Efter 12 timmars svettig spinning var det bastu i salen när det var dags att köra sista passet, härligt men JÄVLIGT blött!!

Fina diplom och lite vinster fick vi med oss hem, dom lottade ut sponsorgrejer vi varje pass. Vattenflaska, strumpor och paraply vann vi :)
Efteråt var vi väl värda ett besök på Den Gyllen Måsen.

igår

Va lite seg igår, så det blev en lugn hemmakväll. Bakade rågrutor med kummin i, så jäkla goda e dom!! Gjorde filmjölkslimpa också, så nu finns det bröd över helgen:)


Den här fina hittade jag på kattvinden för ett tag sen, fatta vilka skatter det finns här i alla gömmor, det är ju lite grejer kvar här efter Andreas farmor o farfar som bodde här innan :)
Perfekt när man bakar, har man allt på ett ställe!

Vad kallas det nu?? Kryddhylla??
Fin e den i alla fall:) Och så har den ju hängt i det här köket en gång i tiden, och det är ju lite kul!

Imrgon blir det jobb på dagen, sen hämtar sambon mig så ska vi in och köra Spin of hope på friskis&svettis i Norrtälje. Barnen skulle få vara hos farfar under tiden, så då kan vi köra varannan timme.
Jaha nu vann Jessika i Lets dance, det va dåligt tycker jag.
Gonatt!

Bygge

Det är ju tydligen STORM idag ute, så det blev ingen promenad, det va inte så skönt som det såg ut...
Zebbe fick en polismotorcykel i Lego av mormor igår, och den älskar han! Så kom jag på att vi fick Lego av en släkting för rätt länge sen, då va Zebbe för liten, men nu passar det perfekt! Gissa om han hoppa av lycka när jag tog in den lådan:):)
Så vi har byggt och lekt med det istället:)


Här har jag byggt, brandstation, brandhelikopter och brandbil till vänster, det ser man ju klart och tydligt att det är, eller hur? ;)

Torsdag

Var några dagar sen jag skrev nu, så här kommer uppdatering...
Har jobbat och tränat, det är väl typ det.. Nejdå, var ledig igår så då var mormor och moster och storebror här, så vi firade Stella som har fyllt år, och Zeb som ska fylla år nästa helg. Vi bjöd på lunch och lite fika, jättemysigt!! Och barnen fick så fina presenter! Sen på eftermiddagen åkte vi till Astrid lindgrens, för att träffa läkare. Zeb har fått ljumskbrock som ska opereras i början av Maj, lite läskigt men det ska nog gå bra. Det var en läkare och 2 praktikanter i rummet, så det var fullt med folk, men Zebbe gillar ju att stå centrum så det gick väldigt bra! Det slutade med att han fick hela rummet att skratta, han kan charma vem som helst den ungen, och ja det har han från sin far :) Vi gick därifrån och läkaren tackade för att vi kom och förgyllde hans eftermiddag :)

På lördag har vi gått med i et lag som ska köra spinning hela dagen!
Till förmån för barncancerfonden så "köper" varje lag en cykel för 1500, och alla pengar går oavkortat dit. Så gäller det bara att hålla igång cykeln i 12 timmar, vi är 6 i vårt lag så alla kommer cykla 2 timmar i var, Andreas och jag har cykeln mellan 15-19, kommer köra varannan timme då tror vi. Hoppas på bra stämning och mycket svett!

Idag är Stella på dagis för hon har både grupp och simskola, så då får hon äta lunch där, så slipper man sitta och köra fram och tillbaka hela dagen, det e ju bra!
Så nu har Zebbe och jag lekt med bilarna en stund, sen blir det nog en promenad innan vi ska hämta Stella och åka till nån lekpark på eftermiddagen.


BIO

Igår blev ännu en fullmatad dag, det gillar jag!
Barnen var ute och lekte med grannen en stund, så då kunde jag passa på att städa undan lite, det behövdes.
Sen kom dom in hit alla tre och lekte, sen fick dom lunch och kanelbullar på det, dom va nöjda alla tre:)
Sen åkte vi ner till en lekpark en timme och gungade och sådär, så hem och duscha och måla naglar och blåsa hår på Stella och mig, för vi skulle på BIO i Norrtälje, skulle ha lite tjejkväll:)
Vi så Trassel, Stella tyckte den va jättebra, och jag me:)


Sen efter det hade vi bestämt att vi skulle gå på kinarestaurang, så det gjorde vi.
Stella visste precis vad hon skulle ha, friterad kyckling och vårrullar, okidoki:)
Jag tog 4 små rätter, så kunde vi dela på allting, slutade väl med att jag åt upp det mesta, Stella va mätt efter 1 vårrulle :) Men glass orkar man ju alltid;)
En jättemysig kväll blev det!!
Killarna fick va hemma och ha egen myskväll med godis och film:)


Får se vad vi hittar på idag, skulle gärna va hemma och slappa, men SOLEN lockar ju, så vi gör väl nåt ute sen:)

Dino-museum

Igår var jag med barnen till Naturhistoriska museet, i 4 timmar sprang vi runt och kollade dinosaurier, pingviner, fjärilar och massa annat, jag gillar verkligen att gå omkring där, så fina miljöer och bilder och allt. Barnen hade också jättekul, och var helt slut när vi gick därifrån. Dom fick köpa med sig en souvernir och Stella valde en rosa flamingo, Zebbe en pingvin:)
Det var faktiskt jättelite folk så i vissa utställningar var vi helt ensamma, så skönt att slippa trängas med en miljon människor!
Här kommer lite bilder från gårdagen.








Efter museebesöket åkte vi till Arninge, handlade lite till barnens nya kusin :)
Sen va jag in på Stadium outlet, dom hade rätt mycket grejer, hittade en huvtröja från Röhnisch som var nedsatt med 50% så den fyndade jag, behövde ha en tröja både till träningen och som man kan mysa i hemma, ska nog köpa fler såna.. Så blev det vantar till barnen också.

Sen burnade vi vidare till Ica, och då var det inte lätt att väcka dom som sov i baksätet kan jag säga, helt slut va dom :)
Inhandlade ingredienser, till middagen:
Lax, räk och avocadoröra med parmesanchips
Ugnsrostade rotfrukter och fläskkarre, m. bea
MUMS

Sen hade Andreas beställt lite filmer, bl.a Skrotnisse, såg ni den när ni var barn?? Det gjorde både A och jag, och den e lika bra nu om inte bättre:) Så det blev fredagsmys med film och godis, fan nu igen, jaja...

Äntligen fredag!!

Är nu ledig till på Måndag, sååå skönt!!
Idag ska barnen och jag åka till Naturhistoriska museet, dom har pratat om det länge, så det ska bli skoj. Efter det ska vi åka till Arninge tror jag, vi ska köpa nåt till lilla Minna :)
Barnen har nämligen fått en alldeles ny liten kusin nere i Skåne, så vi ska skicka ner nåt fint till henne.
Så ska jag gå in och kolla Stadium outlet som ska ligga där, har aldrig varit dit, men det kanske finns fynd att göra:)

Var på planeringsdag igår, kan säga att det var riktigt bra, bästa jag varit på faktiskt!
Och god mat! :)

Lilla Stella blir ju så stor, håller på att tappa tänder hela tiden, vilket hon tycker är lite jobbigt... Dels blir det svårt att äta, så tycker hon att det är rätt läskigt också, stackarn.
Bästa grimasen:)

Sambo och jag körde spinning igår, det gick bra, men hon har sååå tråkig musik!
Så man blir inte direkt peppad att ta i lite extra.. men men

lite seg

Känner mig lite seg idag, vet inte varför..
Igår var den en på jobbet som hade gelehallon, åååå blev så sugen på det!! Så jag åkte till ICA efter jobbet och skulle köpa det, men som vanligt när jag ska köpa lösgodis får jag storhetsvansinne, och köper en hel jävla påse! Åt typ 1/4 sen mådde jag sååå in i helvete illa, och somnade på soffan:( INTE ok!
Ska inte köpa lösgodis, det e bara dumt.

Men jag tror sambon var nöjd med födelsedagen i alla fall, verkade bli glad för presenterna, och barnen hade gjort så fina teckningar, så söta. Vi sjöng på morgonen och åt god frukost som även innehöll kanelbullar:)
Ikväll är det föräldramöte på dagis, Andreas tur att gå, vi brukar gå varannan (eller?), barnen hade väl kunnat va hos farfar, men det va så sent den här gången, börjar inte förräns kl20, och dom sover redan så det hade dom inte orkat.
Men nu är dom ledig till på måndag:)
Jag ska på planeringsdag imorrn sen är jag me ledig till måndag!!!!!
Får se vad vi hittar på...

Nu är det halv 8 hos mig, eller dig??

bak

Som sagt, bakdag idag, det behövdes!
Blev en jäkla massa kanelbullar med, så nu finns det om man blir sugen...

Stället för fyra plåtar vann jag på julklappspelet, helt perfekt!!
Imorgon bitti ska vi upp tidigt och sjunga för Andreas innan han åker och jobbar!

leeeeeedig

Ledig idag, frysen e tom så jag ska baka bröd tänkte jag, kanske bullar också, så sambon får nå gott imorgon :)
Han fyller år nämligen, men jag jobbar kväll, så det blir inte så mycket fira.. Så ska vi åka till norrtälje och se om vi kan hitta nån bra present, jag har en ide, får se om jag kan hitta det. Måste färga håret med, ser förjävlig ut.

Det var den veckan..

Slut på veckan, skönt! Nästa vecka är min lyxvecka, jobbar bara 3 dagar, varav en är planeringsdag, så det känns jävligt bra. Avslutade jobbhelgen med boxning med sambon, kändes riktigt bra i kroppen, böjar få bra kondis och uthållighet igen!!
Får köra lite mer styrka om några veckor, nu är det konditionsträning som gäller, för det mesta.

Sambo hade köpt massa frukt, så när vi kom hem blev det fruktsallad och glass, såå gott!
Sen hade barnen hyrt film, så det blev en riktig myskväll i soffan :) bra avslut på en lång vecka! Egentligen skulle jag ha gått på yoga med en kompis, men jag kände att jag behövde lite mys med barn och sambo istället.
Vi såg "Dumma mej", den va riktigt bra, kan jag rekommendera, bästa barnfilmen jag sett på länge!
Nu börjar sängen ropa känner jag...

Fina kökssoffan :)

Kökssoffan blev precis så fin som jag tänkt mig! Men den behöver kanske ett lager till med färg på locket, och kanske lite lack så det håller ordentligt att sitta på. Har inte bestämt än om jag ska sy en dyna till eller inte... får se.

Före, lite dalablåaktig.

Efter, glansigt svart

Och här kommer lite bilder på barnarbetarna ;)



Världens duktigaste och finaste barn!!!

Har ni inte lyssnat på den här tjejen så gör det, det är en favorit just nu, har gjort massa sköna låtar!
http://www.youtube.com/watch?v=K1LsEZ6qQZA&feature=related

...

Torsdag idag, betyder pannkakor/våfflor :)
Idag blev det våfflor, Andreas köpte ett till dubbeljärn så nu kan vi köra 3 åt gången, då går det undan!
Sylt och grädde är obligatoriskt, sååå gott!!

Efter middan skruvade sambo lite på väggen och jag och barnen har börjat måla kökssoffan, som jag ÄNTLIGEN skaffat!! Kommer bli så fiint när den e klar! Och barnen e duktiga på att måla, perfekt för då går det lite snabbare! Så blir dom glada när dom får hjälpa till med vuxensaker:)
Sen var det sambos tur att träna ikväll, så han åkte ner och körde spinning.

Nu väntar jag på Kalla Fakta, blir nog ett intressant program om dessa populära viktoperationer..
Vilka man kan ha sina åsikter om, alla olika förstås.
Gokväll Gokväll!

badglad

Vi var iväg till badhuset jag och kidsen, roligt som vanligt, men idag var det kallt därinne, och varma poolen var bokad, så det blev inge bad i den idag. Stella är lite osäker i vattnet, men hon vågar mer och mer. Imorgon börjar hon simskola med dagis, jättebra att dom fixar det tycker jag!!! Då får hon känna på hur det är att vara där utan mig, att det också går bra, det är bra för henne.
Vi hade risifrutti och frukt med oss, och här kommer bilder på 2 risifruttigalningar :)


Gjorde flygande Jakob till middag, för Stella var sååå sugen på vitt ris idag :)
Det e fan gott!
Nu blir det snart cirkelfys med Anna!

Helgen..

I helgen var det dags för barnkalas här hemma! Stella hade alla bästa kompisarna här och dom fikade och vi lekte lekar och hade fiskdamm, det var riktigt kul!! Stella och jag gjorde en fin prinsesstårta, den blev så fin tyckte hon:) Dom e sååå söta och alla har ju blivit så stora nu, tänk att dom ska börja i skolan till hösten, det känns helt konstigt. Stella har fått plats på Bålbroskolan, och nästan alla kompisar ska gå där så det blir bra! Hon kommer nog trivas bra som skoltjej.


Vi har också renoverat och fixat lite i barnens rum i helgen, så det blev lite stress för att hinna få klart allt innan kalaset, men sååååå jäkla bra det blev, precis som jag hade det i huvet :)
Nästan så man vill bo där själv istället. Lite småfix kvar, lister och sånt, bilder kommer på det senare...

Sen var sambon in och tatuerade sig också, den blev så jäkla bra! Han e ju modig asså, jag tycker jag e modig men det e jag nog nte om man jämför med honom!! Kaxig kille.
Måste fråga om jag får lägga ut bild här...

Är ledig idag, så vi ska ner till badhuset när det öppnar, lite lunch först bara:)

Inget bättre

Ja, det var evigheter sen jag skrev nåt här, men nu har jag inget bättre för mig, och känner faktiskt lite skrivlust igen.. Man vill ju ha nåt att skriva om också, inte bara att man har ätit makaroner till lunch. Det är ju inget fel på makaroner, men för den som läser är det ju roligare att läsa om oxfile, eller kanske äppelpaj?

Idag är väl iofs en makaronidag, Zeb började morgonen med att spy i sin säng, vi har alla (utom sambo) varit risiga i magen, mått illa och sådär hela helgen, så det kom inte som nån överraskning direkt. Jag mår också skitilla idag, så vi får se hur detta slutar...

I övrigt har vi haft en bra vinter, inte varit mycket sjuka alls, och firat en riktigt bra jul!!
Tycker vintern har gått så jäkla fort ändå, och idag är det liksom första mars! Det blir ju för fan VÅR snart!! Och jag måste erkänna att jag längtar nu, faktiskt. Mest efter att få gå ut utan alla jävla kläder, efter att få promenera, cykla och kratta och gräva. Också längtar jag till torpet, vårt fina lilla torp, hoppas det klarat vintern. Vi ska dit runt påsk, då ska vi börja renovera lite, lite i taget.

Har inga vårtecken att visa upp än, så jag bjuder på lite vinterbilder så länge.

Snöig nyårsafton!

Grillning med hela familjen i skogen!

Mys på alla hjärtans dag :)

Takhäng

Stella blev 6 år förra veckan, svårt att tro. Känns som hon nyss föddes.
Hon blev uppvaktad med presenter, och så hade hon beställt semlor, så det bjöd vi på på kvällen när dom vuxna kom. Med rosa grädde såklart:)
På söndag blir det barnkalas och då kommer alla kompisarna och busar, det ska bli kul!

Stella fick en ny cykel i present, och den står också och väntar på våren.


RSS 2.0