helgen på torpet

Vi har varit sugna på att köpa nåt sommarställe ganska länge, just att ha något som det bara är att åka till, när man vill. Så satt vi och tittade på Hemnet, och så såg jag bilderna på detta söta lilla torp och jag blev kär direkt!! Vi åkte och tittade på det och ett annat torp, och det här kändes så rätt, allting bara stämde liksom. Och säljaren är en supertrevlig kvinna! Hon hade visst känt likadant, och hon blev jätteglad när vi hade lagt ett bud. Sen var det bara att vänta. Nån mer skulle komma på visning, men den personen kunde visst inte buda över oss. Och sen hade hon fått några fler mail, men hon struntade i dom för hon ville att vi skulle ha det!! Så det var nog meningen tror jag.

Lite pappersarbete kvar men vi får använda torpet redan nu, så i helgen åkte vi ner och sov 2 nätter. Bra också att kunna kolla igenom allt ordentligt, och så vitt vi kan se finns inga skador eller liknande, skönt! Det finns såklart en del att göra, men inget som känns jobbigt eller övermäktigt, vi slår våra kloka huven ihop så fixar vi det mesta :)

I fredags kväll när vi kom tände vi brasan och barnen fick grilla korv på pinnar, snacka om att det blev succe!

Säljaren har lämnat en hel del möbler, sängar, m.m så vi behöver inte springa och köpa allt sånt på en gång. Hade ingen bra bild på vinden, men där uppe är ganska stort, och där sov vi allihopa. Tillsammans med familjen råtta. Men bra sov man i alla fall.

På lördagen försökte vi gå igenom allt, Andreas mätte alla vinklar och vrår, så man vet när man sitter här hemma och planerar. På vinden har dom satt upp masonitskivor nån gång på 70-talet för att isolera, och på nån skiva fanns det mörka fläckar som vi ville kolla upp, så det inte var ruttet. Så Andreas slet ner en skiva och ner rasar ett ton råttskit (!) fy fan. Den mörka fläcken var alltså spåren av ett megastort råttbo! Tror aldrig man har blivit så glad av så mycket bajs! Alltså, ingen skada, bara ett råttbo, som nu är rivet. Det innehöll dessutom en pytteliten råttbebis som vi efter mycket gråt från Stella fick släppa ut på tomten. Så ett av projekten blir att tömma vinden och slita ut allt, ner till bjälklaget, så får man börja från början liksom. Ska bli spännande och se vad som gömmer sig bakom alla skivor...

Här ser man lite av vinden, och uppe till vänster ser man ett ställe där vi tagit bort skivan.

Hittade en till bild, här finns en hel del att göra, men mycket potential!

Huset har en tillbyggnad, vet inte från när.. Den innehåller hallen och ett litet sovrum. Båda rummet är fullt användbara men behöver färdigställas med golv, spackel, färg/tapet och lister m.m. Det här är tänkt att bli gästrum. Men att vi ska sova här när vi är där vintertid, vinden är ju oisolerad än så länge.

Köket har allt man behöver, liten spis med ugn, kyl&frys och en fin gammal vedspis, men här behövs också lite kärlek :)

De gamla grindarna ska bytas ut och staket ska byggas.

Andreas mormor hade gamla handjagare som skulle slängas, som dom kunde vi ta ner dit. Gräsklipparen som fanns där fick vi inte igång. Ska ner dit igen och börja rensa lite i trädgården innan allt vissnar ner. Måste rita upp nån karta över alla växter, så man inte kör över nåt när våren kommer sen.

Sen måste vi hugga ner lite björkar så vi får ved, det ska visst torka ett par år, så det lär väl behövas göras ganska snart..
Hmmm nåt mer som ska göras.. aaaa en massa, man vill göra allt på en gång nu!!! Men skynda långsamt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Helt underbart! Vilken skatt ni har hittat!

Var ligger det nånstans?

2010-08-10 @ 10:40:09
Postat av: fia

Fy va fiiint! Ser ut som en dröm! Så där ska ett torp se ut!

Så mycket nöje ni kommer ha av det.



Grattis!!! :D

2010-08-10 @ 12:57:25
URL: http://fijjasegna.blogg.se/nya
Postat av: Mia

Vad mysigt med ett litet torp, ser ut att ha mycket potential till att bli riktigt fint. Vart ligger det??

2010-08-10 @ 20:31:45
URL: http://miamcarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0